Föreningen är generellt sätt generös med att tillåta andrahandsuthyrning så länge medlemmen har ett giltigt skäl till varför en inte kan bruka lägenheten under en begränsad period.

Vid uthyrning i andra hand tar förenings ut en avgift om 10% av föreningsavgiften som en administrativ avgift för den extra administration som andrahandsuthyrning innebär. Den här avgiften finns med i våra stadgar och gäller alla som hyr ut, utan undantag.

Vanliga frågor kring andrahandsuthyrning

Krävs godkännande för att få hyra ut?

Ja. För att hyra ut i andrahand krävs godkännande av styrelsen. Fyll i den här ansökningsblanketten och lämna den till oss i styrelsen. Du kan komma till lokalen eller scanna in blanketten och skicka till styrelsen@ritbradet1.se

Hur länge får jag hyra ut i andrahand?

Vi vill ha en förening med aktiva medlemmar där av ser vi helst att du inte hyr ut mer än 1 år. Enskilda prövningar sker i varje fall.

Måste jag ansöka på nytt om jag ska förlänga med samma hyresgäst?

Ja, en ansökan godkännes bara för en begränsad tidsperiod.

Riskerar jag något som medlem om jag hur ut utan tillstånd från föreningen?

Ja, om du hyr ut utan tillstånd kan du uteslutas ur föreningen och där genom förlora din lägenhet utan ersättning. Så ansök alltid. Chanserna att föreningen godkänner din planerade andrahandsuthyrning är mycket goda.